Etäluenta

Sähkön kulutusta mitataan ja mittarin toimintoja ohjataan etäluettavilla mittareilla. Älykkäiden etäluettavien sähkömittarien avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme yhä monipuolisempaa palvelua.

Sujuvampi palvelu

Etäluettavilla mittareilla saamme kerättyä tuntikohtaista tietoa sähkönkulutuksesta. Sähkömittarin tietojen avulla sähköverkkoon voidaan tehdä ennakoivia kunnossapitotoimenpiteitä, mikä vähentää sähkökatkoja ja sähkönjakelun keskeytysten hoitaminen tehostuu. 

Sähkösopimusten alkamiseen ja päättämiseen liittyvissä sähköjen kytkennöissä ja katkaisuissa sähköt voidaan kytkeä päälle tai pois etäyhteyden kautta. Sähköt kytketään ja katkaistaan automaattisesti sähkösopimusten voimassaoloaikojen mukaisesti.

Tuntikohtaisia sähkönkulutustietoja voi tarkastella raportointipalvelumme avulla.

Selkeät sähkölaskut

Käytämme toteutuneeseen sähkönkäyttöön perustuvaa laskutusta. Näin kunkin kuukauden energiansäästötoimenpiteet näkyvät suoraan säästettyinä euroina.

Kysymyksiä etäluennasta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Turvallisuussyistä emme kytkeneet sähköjä, koska jokin sähkölaite oli päällä. Varmistathan, että kaikki sähkölaitteet ovat pois päältä kytkemishetkellä. Esim. lieden tai kiukaan päälle jääneet tavarat aiheuttavat palovaaran.

Huom. Olet itse vastuussa turvallisesta kytkennästä.

Kun olet käyttöpaikassa voit kytkeä sähköt itse vastaamalla tekstiviestiin Helen K.

Mikäli sähkömittarisi sijaitsee asunnossasi, pitää pääkytkimen olla I-asennossa, jotta mittariin saadaan yhteys. Jos et halua kytkeä sähköjä tekstiviestin avulla tai sinulla on kysyttävää etäkytkentään liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme 09 617 8010, avoinna 24/7. (puhelun hinta).

Ääni liittyy Landis&Gyr-merkkisen mittarin automaattiseen etäkytkentä-/etäkatkaisulaitteen toimintavalmiuden tarkistukseen. Tarkistus tehdään kerran vuorokaudessa ja ajankohta määräytyy siitä, milloin etäkytkentä-/katkaisulaitetta on viimeksi käytetty tai milloin mittarilta on ollut sähköt katkaistuna. Tarkistusajankohta siirtyy noin viisi minuuttia aikaisemmaksi joka vuorokausi. Naksahduksen ajankohtaa voi siirtää itselleen sopivaan ajankohtaan joko katkaisemalla sähköt hetkeksi mittarissa olevalla ohjauspainikkeella tai asunnon pääkytkimestä. Tällöin toimintavalmiuden testaus tapahtuu seuraavan kerran 24 tunnin kuluttua.

Etäluettavat mittarit mittaavat sähköenergian erittäin tarkasti. Mittareille on asetettu erittäin tiukat tekniset vaatimukset ja niiden tietoturvan taso on korkea. Mittalaitteisto testataan tehtaalla ja kenttäolosuhteissa ennen asennusten alkamista. Etäluenta mahdollistaa lisäksi mittalaitteiden automaattisen kunnonvalvonnan, jolloin vikaantuneet mittarit voidaan vaihtaa nopeasti uusiin.

Mikäli epäilet vikaa sähkömittarissasi, voit pyytää sähkömittarin tarkistuksen. Tarkastuksen suorittaa Helen Sähköverkon mittarointiurakoitsija. Lue lisää sähkömittarin tarkistuksesta.

Helpoiten sähkönkäyttöä voi seurata raportointipalvelustamme. Maksuttomassa palvelussa voit seurata kotisi, yrityksesi tai kiinteistösi energiankäyttöä jopa tunneittain. Se auttaa suunnittelemaan ja vähentämään energiankäyttöäsi.

Sähkönkäyttö näkyy myös sähkömittarin näytöllä.