Tilaa liittymän pääsulakkeen muutos

Sähköverkon kaikki muutostyöt tilataan sähköisen asiointipalvelun kautta.

Pääsulakkeen suurentaminen

Huomioithan seuraavat asiat ennen pääsulakkeen suurentamista:

  • Jos suurennat sulakekokoa, tarkista sähköurakoitsijaltasi ennen tilausta, että pääkeskuksessa on vielä ”korotusvaraa”.
  • Kun sulakekokoa suurennetaan yli 63 ampeeriin, tulee suora mittaustapa muuttaa epäsuoraksi (katso tämä ohje (pdf)).
  • Jos muutos vaatii liittymisjohdon uusimista, Helen Sähköverkko ottaa sinuun yhteyttä. Huomioithan, että jos työhön liittyy kaivutöitä yleisillä alueilla, voidaan työ toteuttaa aikaisintaan neljän viikon kuluttua tilauksen hyväksymisestä.
  • Asiakkaan sähköurakoitsija vaihtaa pääsulakkeet ja tilaa mittarointitilauksella sinetöinnin. Asiakas päivittää vain liittymissopimuksen.
  • Vanhan liittymän arvo hyvitetään liittymää suurennettaessa, eli hinta on uuden ja vanhan liittymän hintojen erotus (katso sähköliittymien hinnasto).

Tilaa

Pääsulakkeen pienentäminen

Jos sulakekokoa tulee pienentä, sähköurakoitsija tilaa mittarointitilauksella sinetöinnin. Liittymissopimusta ei tarvitse päivittää pienemmäksi, koska oikeus alkuperäiseen liittymään säilyy.

Kun sulakekokoa pienennetään alle 80 ampeeriin, tulee epäsuora mittaustapa muuttaa suoraksi (katso tämä ohje (pdf)). Helsingissä sähköverkkopalvelun perusmaksu on sama pääsulakkeissa 25 - 63 A. Pääsulakkeen pienentäminen ei siis vaikuta siirtomaksun suuruuteen.