Työmaat kartalla

Sähköverkon tulee toimia aina ja kaikissa sääolosuhteissa. Varmistamme sähköverkon luotettavuuden ja toimivuuden korvaamalla olemassa olevaa sähköverkkoa ja rakentamalla uutta.

Sähköverkkotyömaat Helsingissä

Karttapalvelustamme näet kaikki käynnissä olevat, tulevat ja hetki sitten valmistuneet sähköverkkotyömaat Helsingin alueella. Klikkaamalla työmaata, saat lisätietoa työmaan yhteyshenkilöistä.

Siirry karttapalveluun

kartta-2.jpg

Jakelukeskeytykset

Ilmoitamme työmaan aiheuttamasta jakelukeskeytyksestä ennakkoon.

Mikäli sähkönjakelu on keskeytynyt odottamattomasti, voi syynä olla jakeluhäiriö. Häiriökartasta löydät Helsingin kaupungin alueella olevat jakelukeskeytykset.

Jos sinulla on kysyttävää kartalla olevista työmaista, voit jättää meille palautetta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä työmaista

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Suurkaupunkiympäristössä on paljon kriittisiä palveluita ja sähkönkäyttö on kasvussa muun muassa hajautetun energiantuotannon lisääntymisen ja liikenteen sähköistymisen vuoksi. Siksi Helen Sähköverkon toimitusvarmuuskriteerit ovat sähkömarkkinalain tavoitetasoja tiukemmat. Valitsemme katualueet sähköverkkotyömaaksi vanhojen kaapelin pitoaikojen täyttymisen tai lisääntyneen sähköntarpeen vuoksi.

Voit lukea lisää sähkönjakeluverkon kehityksestä täältä.

Pyrimme suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja yhteiskaivuna muiden kaupungin infra-alan toimijoiden kanssa. Valitettavasti tämä ei ole jokaisen työmaan kohdalla aina mahdollista, joten eri toimijat voivat työskennellä kaduilla eri aikoina.

Työmaiden aikatauluttaminen vaatii paljon suunnittelua ja sopimista. Tästä syystä työmaan ajankohta on paras mahdollinen. Ennen kaikkea pyrimme toteuttamaan työmaat yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa aiheuttaen mahdollisimman vähän meluhaittaa ja kulkuvaikeuksia lähialueen asukkaille. Työmaasta riippuen voimme työskennellä viikon jokaisena päivänä kaikkina vuorokauden aikoina.

Kesällä maanrakennus on kaikista tehokkainta, vaikka loma-aikaan on eniten ihmisiä liikkeellä. Urakoitsijamme pyrkii jakamaan resurssejaan tasaisesti vuoden ympäri, jonka vuoksi rakennamme myös talviaikaan.

Aitaamme työmaa-alueet ulkopuolisten pääsyn estämiseksi. Jätämme pihaliittymät auki, jotta pihoihin voi edelleen kulkea. Jos pihat pitää sulkea väliaikaisesti, ilmoitamme siitä hyvissä ajoin.

Työmaa voi aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin. Seuraathan ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien opasteita alueella.

Vältämme katujen sulkemista viimeiseen asti. Usein kaduilla on työmaan aikana ajoneuvojen siirtokehotus, jotta työt saadaan etenemään esteittä. Otathan sen huomioon, jos pysäköit ajoneuvosi työmaan läheisyydessä olevalle kadulle.

Talviolosuhteissa pystymme päällystämään työmaat vain väliaikaisratkaisuilla. Hoidamme valmistuneiden työmaiden asfaltoinnit ja viheristutukset Helsingin kaupungin Rakennusviraston ohjeistuksen mukaisesti seuraavana keväänä toukokuun loppuun mennessä.

Joskus kyltteihin merkitty alkuperäinen työmaa-aikataulu viivästyy. Ilmoitamme aikataulumuutoksista asiakkaillemme ja toimitamme työmaalle päivitetyt kyltit mahdollisimman pian.