Kiinteistön kulutuksen alamittaus

Alamittauspalvelu on liikekiinteistöjen omistajille suunnattu palvelu, joka helpottaa liiketilojen sähkönkulutuksen hallinnointia. Vuokralaisille palvelu mahdollistaa vapaan sähkösopimuksen kilpailuttamisen. Katsotaan yhdessä onko alamittaus toteutettavissa kiinteistöönne. 

Mitä alamittaus tarkoittaa?

Jokaisen vuokralaisen sähkönkulutusta mitataan etäluettavalla sähkömittarilla. Vuokralainen tekee sähkösopimuksen haluamansa sähkönmyyjän kanssa.
Kiinteistön omistajan ei tarvitse enää hallinnoida vuokralaisten sähkönkulutusta, sillä omistajan sähkölaskuun karttuu vain yleisten tilojen sähkönkulutus. Vuokralaisten sähkömittarin lukeminen ja laskuttaminen jää historiaan.

Kun vuokralaisen sähkösopimus päättyy, sähköntoimitus katkeaa. Uusi vuokralainen tekee oman sähkösopimuksensa ja sähköntoimitus alkaa.

Kenelle?

Alamittaus toteutetaan tyypillisesti kiinteistöihin, joiden sähkömittaus on toteutettu yhdellä mittauksella. Yleensä kyseessä on liikekiinteistö, jossa on yli kaksi vuokralaista ja ainakin yksi sähköä reilusti kuluttava vuokralainen.

Miksi?

Alamittauspalvelu helpottaa merkittävästi kiinteistön omistajan työtä poistamalla vuokralaisten sähkönkäytön jälkilaskutuksen. Vuokralainen solmii sähkösopimuksen suoraan valitsemansa sähkönmyyjän kanssa.

Miten?

Kiinteistöissä, joissa on jo käytössä useampi sähköverkkoyhtiön mittaus, alamittausta ei voida soveltaa. Muissa tapauksissa arvioimme yhdessä sopiiko alamittaus kiinteistöönne.

Näin alamittaus toimii

Kiinteistön liiketilojen sähkönkulutusta mittaamaan asennetaan erilliset mittarit Helen Sähköverkon mittarointiohjeen ja standardien mukaisesti. Mittareiden asennus voidaan tehdä lähes kaikenlaisiin kiinteistöihin, mutta toisinaan se voi vaatia mittaviakin muutostöitä.

Järkevintä alamittaus on ottaa käyttöön kiinteistön saneerauksen yhteydessä tai uudiskohteissa. Autamme sinua selvittämään, mitä muutostöitä kiinteistöön on tehtävä, jotta alamittaukseen investointia on helpompi arvioida.

ei-alasmittausta.png

Ei alamittausta: Koko kiinteistössä yksi sähkömittari.

alasmittaus.png

Alamittaus: Kaikille vuokrattaville tiloille on oma etäluettava mittari. Päämittarista luetaan koko kiinteistön sähkönkulutus.

Lisätietoa

Alamittauspalvelun suunnittelu alkaa aina keskustelulla Helen Sähköverkon kanssa. Arvioimme yhdessä, sopisiko palvelu kiinteistösi tarpeisiin.

Ota yhteyttä liittymäpalveluumme puh. 09 617 8086 tai sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.

Mitä palvelu maksaa?

Kiinteistön omistaja maksaa kiinteistöverkkoon tehtävät sähkösuunnittelu- ja -urakointityöt. Helen Sähköverkko ei peri omistajalta alamittauksen palvelumaksua eikä uusista alamittauksista mittarointimaksua. Sekä kiinteistön omistajalta että vuokralaisilta peritään verkkopalvelusopimukseen perustuva normaali sähköverkon verkkopalvelumaksu (siirtomaksu), kuten kaikista sähkönkäyttöpaikoista yleensäkin.

Voiko asiakkaan omia mittareita hyödyntää alamittauksessa?

Ei voida. Alamittaus on kuten mikä tahansa verkkoyhtiön ylläpitämä mittaus jonka asennuksesta, kunnossapidosta, mittausdatan oikeellisuudesta, etäluennasta, tiedonvaihdosta ja laskuttamisesta Helen Sähköverkko vastaa omistamillaan mittareilla.