Tilapäinen sähköliittymä

Tilapäinen liittymä on käytössä määrätyn ajan, yleensä enintään kaksi vuotta. Tapauskohtaisesti tilapäinen liittymä voi olla käytössä kauemminkin, jos esimerkiksi rakennustyömaa on käynnissä yli kaksi vuotta.

Tilaaminen

Sähköurakoitsija tilaa kohteen kytkennän ja mittaroinnin. Sähköurakoitsija vastaa sähköpääkeskuksesta ja sähköverkon tilapäisen liittymiskaapelin asennus- ja maarakennustöistä ilmoittamallemme liittämiskohdalle. Sähköurakoitsijasi tekee mittarointi- ja kytkentätilauksen Urakoitsija Online -järjestelmästämme.

Avaa Urakoitsija Online


Tilapäisliittymän purku

Jos haluat tilata tilapäisliittymän purun, muistathan päättää sähkösopimuksen ja huolehtia tilapäislinjan purkamisesta. Tilapäisliittymän purku on asiakkaalle maksutonta.

Tilaa tilapäisliittymän purku

Kuinka koko prosessi etenee

Varmista tilapäisen liittymän liitettävyys
Tilapäisen liittymän liitettävyys tulee tarkistaa, kun tarvittava liittymän koko on tiedossa. Katsomme sijainnin ja toivotun liittymäkoon perusteella, onko liittymä liitettävissä nykyiseen verkkoon.

Tilaa tilapäinen liittymä
Jos toivottu liittymä on liitettävissä verkkoon, tee tilaus Helen Sähköverkon tilausjärjestelmän kautta. Tilauksen yhteydessä tehdään tilapäinen liittymissopimus määräajaksi. Saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla voit kirjautua sisään tilauspalveluumme ja allekirjoittaa tilapäisen liittymissopimuksen.

Sähköurakoitsija tilaa kytkennän ja mittaroinnin
Oma sähköurakoitsijasi vastaa sähköpääkeskuksesta ja sähköverkon tilapäisen liittymiskaapelin asennus- ja maarakennustöistä ilmoittamallemme liittämiskohdalle. Sähköurakoitsijasi tekee mittarointi- ja kytkentä tilauksen urakoitsija online-järjestelmästä.

Tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa
Sähkönmyyjäsi löytää osoitteella käyttöpaikkatunnuksen.

Käsittelemme mittarointitilauksen ja tilaamme yhteistyöurakoitsijaltamme tilapäisen keskuksen kytkennän
Yhteistyöurakoitsijamme sopii sähköurakoitsijasi kanssa tarkan aikataulun tilapäisen keskuksen kytkennälle. Kytkentätilaus etenee urakoitsijallemme asti vasta, kun olet tehnyt sähkösopimuksen.

Tilapäinen liittymä on kytketty
Kytkemme urakoitsijasi asentaman liittymisjohdon sähköverkon liittämiskohdassa ja asennamme keskukseen sähkömittarin urakoitsijasi kanssa sovittuna ajankohtana. Laskutamme tämän jälkeen määräaikaisen liittymän ja mahdollisten lisäkaapelien kytkennästä palveluhinnastomme mukaisesti. Laskutus pyörähtää käyntiin mittarin asennuspäivästä.

Tilapäisen liittymän purkaminen
Tee tilapäisen liittymän purkutilaus tilausjärjestelmän kautta. Irtikytkemme liittymän ja poistamme sähkömittarin, jonka jälkeen laskutus päättyy. Asiakas huolehtii tilapäisen linjan purkamisesta, kun tilapäinen liittymä on irtikytketty.