Sähköauton latauspisteet

Kartoita sähkösuunnittelijasi kanssa kiinteistöösi sopiva sähköauton latauslaite. Saatat joutua päivittämään sähköliittymäsi tai pääkeskuksen asennuksen yhteydessä.

Latauspisteet kohteeseen

Sähköauton lataaminen on hyvä hoitaa turvallisesti ja järkevästi. Sopivan latauslaitteen valinta kohteeseen voi tuntua hankalalta ja lataamiseen liittyy monia huomioon otettavia asioita. Kannattaa hetken pohtia minkälainen kohteen lataustarve on ja mikä olisi hyvä sijainti latauspisteelle. Etsi sen jälkeen latauslaitteisiin perehtynyt sähköurakoitsija, jonka kanssa kartoitat kohteeseen soveltuvan latausratkaisun. Sähköurakoitsijasi tekee tarvittavat luvanvaraiset sähköasennustyöt ja varmistaa laitteen soveltuvuuden kiinteistösi sähköihin.

Sähköliittymän kapasitetti 

Voit tarvita latauspisteesi suunnitteluun omat sähkönkulutustietosi, jotka saat kätevästi Helen Sähköverkon online-palvelusta. Jos sähköurakoitsijasi kanssa toteatte, ettei latauspisteen tarvitsemaa tehoa ole saatavilla nykyisistä sähköistäsi, voit tarvita suuremman sähköliittymän. Liittymän tehokapasiteetin tilaaminen onnistuu vaivattomasti tilaamalla Liittymän pääsulakkeen muutos. Sähköurakoitsijasi pystyy kartoittamaan tarpeesi täyttävät vaihtoehdot.