Miten seuraan sähkönkulutusta?

Voit seurata sähkönkulutustasi ilmaisessa Oma Sähköverkko -digipalvelussamme, josta saat kokonaiskuvan kotisi sähkönkäytöstä ja sähköliittymän tiedoista. Löydät palvelusta myös sopimuksesi ja laskusi ja hoidat helposti energiaan liittyvän asioinnin.

Kirjaudu

Kokonaiskuva sähköliittymän energiankulutuksesta

Oma Sähköverkko -digipalvelussa taloyhtiön hallituslaiset, isännöitsijät ja energiaratkaisujen palveluntarjoajat näkevät tiedot kiinteistön sähkönkulutuksesta ja sähköliittymän tiedoista. 

Digipalvelusta löytyy tiedot kiinteistön sähkönkulutuksesta ja sähköliittymän tiedoista selkeiden käyttögraafien muodossa. Lisäksi palvelusta löytyvät muun muassa verkkopalvelusopimustiedot, laskut, ohjeita asiointiin ja yhteystiedot asiakaspalveluun.  Oma Sähköverkko -digipalvelua voivat käyttää kaikki ne, joilla on Helen Sähköverkon verkkopalvelusopimus. 

Näin kirjaudut Oma Sähköverkko -digipalveluun helposti

  1. Jos olet uusi käyttäjä, rekisteröidy palveluun täältä
  2. Tarvitset ensimmäisellä kerralla tunnistautumiseen henkilökohtaisia pankkitunnuksia, sähköpostiosoitetta sekä tietoja laskulta
  3. Kirjaudu selainpalveluun täältä
  4. Oma Sähköverkko on valmis käytettäväksi!

Termit tutuiksi

Sähköliittymä? Käyttöpaikka? Sähkösopimus? Jos termit eivät ole sinulle vielä tuttuja, auttaa alla oleva kuva ymmärtämään enemmän.

Sähköliittymälle tehdään liittymissopimus, jossa sovitaan liittämisen yksityiskohdista, kuten pääsulakkeen koosta, toimitusajasta, liittymispisteen paikasta ja liittymismaksusta.

  • Kerros- ja rivitaloissa liittymän omistaa taloyhtiö tai kiinteistön omistaja.
  • Yksittäisillä asunnoilla ei ole omia liittymissopimuksia.

Sähköliittymän alla on käyttöpaikka tai -paikkoja, kuten kerrostaloasunnot tai muut tilat, joiden sähkökulutusta mitataan mittarilla. Käyttöpaikkaan, eli esimerkiksi yksittäiseen asuntoon, asiakas tekee sähkösopimuksen valitsemansa sähkönmyyjän kanssa sähkönkäytön aloittamiseksi.

  • Sähkönmyyjä ilmoittaa tehdystä sähkösopimuksesta verkkoyhtiölle, joka tekee samalle käyttöpaikalle automaattisesti verkkopalvelusopimuksen. Sopimuksella sovitaan sähkönjakelusta ja sähköverkkopalveluista käyttöpaikalle.