Ympäristö

Kannamme vastuuta ympäristöstä. Haluamme, että Helsinki on paras paikka elää meille kaikille. Toimintamme ottaa huomioon ympäristönäkökohdat monin tavoin.

Sähkökaappeja

Taidetta katukuvassa

Elävöitämme Helsinkiä koristelemalla sähkökaappeja ja muuntamoita ympäri kaupunkia. Helsingissä on jopa 7 500 sähkönjakokaappia, joista osa on maisemoitu erilaisissa yhteistyöprojekteissa. Jakokaappien ja muuntamoiden maisemoinnilla haluamme piristää katukuvaa, tuoda iloa kaupunkilaisille sekä ehkäistä kaappeihin tulevia töhryjä.

Katso kartalta taidekaappien sijainnit

Jos kiinnostuit ja haluat hakea lupaa sähkökaapin maalaamiseen, ota yhteyttä:

Elina Rapeli, etunimi.sukunimi@helen.fi

Huomioi sähköturvallisuus

Meillä on 7500 jakokaappia ja yli 6000 km sähköverkkoa ympäri Helsinkiä. Mikäli huomaat rakenteemme olevan ympäristölle vaarallinen, esimerkiksi auto on tönäissyt sähkönjakokaappia, niin ole yhteydessä meihin. Asukkaiden turvallisuutta uhkaavat viat korjaamme mahdollisimman pikaisesti. Pidetään huoli ympäristöstä yhdessä!

Vikailmoitusnumero

Harkitse ennen kuin kaivat

Sähköverkko kulkee pääasiassa maan alla Helsingissä. Kaivuuvauriot voidaan estää hyvällä suunnittelulla. Ilmassa olevat sähköjohdot pitää ottaa huomioon kaikessa niiden lähellä tapahtuvassa toiminnassa. Pääsääntöisesti 110 kV johtoalueelle ei saa rakentaa minkäänlaisia rakenteita ilman verkkoyhtiön lupaa. Sähköverkon lähistöllä olevia puita karsitaan myös säännöllisesti. Johtojen ympäriltä poistetaan oksat ja rungot siten, etteivät ne vahingoita johtoja. Joskus tämä voi tarkoittaa myös tontilla olevien puiden oksien karsintaa. Tutustu ohjeisiimme.

Kaivuuvaurioiden ehkäiseminen 

Toimiminen 110 kV johtojen läheisyydessä

Kohti vihreämpää toimitilaa

Toimistomme Käpylässä on WWF-kriteerit täyttävä Green Office –toimisto.  Koska toiminnassamme on tärkeää olla mukana pienentämässä ekologista jalanjälkeä ja vähentämässä kasvihuonekaasuja, haluamme myös toimistomme täyttävän nämä kriteerit.

Tiesitkö, että kulutamme paperia vain 700 arkkia henkilöä kohden vuodessa?

WWF logo

Vastuullisuudella johtaminen

Ympäristöön, turvallisuuteen ja vastuullisuuteen liittyvät tavoitteet ovat osa Helen Sähköverkon ja Helen Oy:n yhteistä mittaristoa. Lue lisää yhteisistä vastuullisuus-, turvallisuus- ja ympäristöjohtamisesta ja toimintajärjestelmistä, kuten työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmästä, Helen.fi sivulta.
Jaa: