Artikkeli / 2.11.2023

Merkityksellinen kesätyö Helen Sähköverkolla

Kesätyöntekijät ovat korvaamaton osa työyhteisöämme: he tuovat meille uusia näkökulmia, hyvää energiaa ja ovat tärkeässä roolissa läpi kesän. Pyysimme energisiä kesätyöntekijöitämme, Dania ja Ellamariaa, kertomaan kokemuksistaan liittymäpalveluissa Helen Sähköverkolla.

Sähkötekniikkaa Tampereen yliopistossa opiskeleva Dan toimi kesätyössään Helen Sähköverkolla teknisenä asiakasneuvojana liittymäpalveluissa.

- Työtehtäviini kuului muun muassa asiakkaiden viesteihin vastailu ja pientuotantoilmoitusten käsittely. Kesän edetessä tehtäväkenttä kuitenkin laajeni pienten verkkotöiden tilaamiseen ja lopulta liittymäsaneerauksien sekä uusien liittymien rakennuttamiseen, sanoo Dan.

Danin mukaan hänen työtehtävät eivät suinkaan olleet saman toistoa, vaan varsin vaihtelevia ja antoisia.

- Etenkin liittymähankkeiden rakennuttaminen oli oman osaamisen kehittämisen kannalta antoisaa, sillä hankkeissa pääsi hyödyntämään sähköteknistä osaamista käytännön haasteissa ja samalla kehittämään omaa projektityöskentely- ja viestintäosaamista. Jokainen hanke oli omanlaisensa omine haasteineen, mikä teki työstä varsin mielenkiintoista ja aamuisin töihin tulosta mukavaa, kertoo Dan.

Mukava työyhteisö ja laitosvierailut kirsikkana kakun päällä

Danille tuli positiivisena yllätyksenä se, kuinka Helen Sähköverkolla hänet otettiin vastaan.

- Kesätyöntekijät otetaan todella hyvin vastaan ja heihin luotetaan heti ensimmäisestä päivästä alkaen, hän sanoo.

Kesätyöntekijöille järjestettiin myös erilaisia vierailuita laitoksille, kuten sähköasemille ja voimaloihin. Danin mukaan nämä vierailut varmistivat ainutlaatuisen kesätyökokemuksen. Myös etätyömahdollisuus lisäsi mielekkyyttä työskentelyyn.

- Sain itseasiassa mahdollisuuden jatkaa töitä osa-aikaisena opintojen ohella, mikä on mahtavaa, kertoo Dan.

Menneisyyteen jämähtänyt sähköverkko?

Kesätyö auttoi Dania oivaltamaan asioita sähköverkkoyhtiöistä.

- Kesätyö vahvisti ajatusta siitä, että sähköverkkoyhtiöt eivät ole niin menneisyyteen jämähtäneitä ja muutosvastaisia kuin ehkä perinteisesti ajatellaan. Liittymien parissa työskentely osoitti, että sähköverkko ja asiakkaiden tarpeet elävät jatkuvasti, mikä luo myös verkkoyhtiöille paineita kehittää toimintaansa. Helen Sähköverkolla on selvästi jo herätty energiamurroksen haasteisiin ja vaikka paljon on jo tehty, tekemistä vielä riittää. Päätös keskittyä opinnoissa ”tylsiin” sähköverkkoihin oli selkeästi oikea – tulevaisuus on nimittäin kaikkea muuta kuin tylsä, toteaa Dan.

Kesätyö liittymäpalveluiden mittarointitiimissä oli oikea valinta energia- ja konetekniikan kolmannen vuoden opiskelijalle Ellamarialle.

- Keskeisimpiin työtehtäviini kuului mittarointitilausten ja pientuotantoilmoitusten hoitaminen sekä energiayhteisöjen hyvityslaskentapalvelujen luonti, hän kertoo.

Ellamaria pääsi näkemään Helsingin energiamurroksen lähietäisyydeltä.

- Kesätyöni suurin anti onkin kesän aikana kerryttämäni tietotaito sähköverkkotoiminnasta, sekä ymmärrys sen muuttuvista tarpeista sähköistyvässä yhteiskunnassa, hän sanoo.

Työtehtävät olivat Ellamarialle mielenkiintoisia ja sopivan haastavia. Avulias työyhteisö teki työnteosta erityisen kivaa.

- Parasta työssäni oli ratkaisujen löytäminen haastaviinkin ongelmiin yhdessä kollegojen ja sähköurakoitsijoiden kanssa. Yllätyin myös positiivisesti siitä, kuinka apua työtehtäviin sai aina nopeasti ja myös yli tiimirajojen. 

Mukavaa vaihtelua työpäiviin toi useat sähköasemavierailut, jotka samalla avarsivat Ellamarian käsitystä siitä, kuinka sähkönsiirto on toteutettu haasteellisessa kaupunkiympäristössä. Palo eneriga-alaa kohtaan syttyi uudella tavalla.

- Kesä herätti minussa erityisen mielenkiinnon sähköverkon ja aurinkoenergian parissa työskentelyä kohtaan. Helen-konsernissa onkin paljon esimerkiksi näihin aiheisiin liittyviä työtehtäviä, jotka aion pitää mielessä hakiessani töitä tuleville kesille. Kiitos mielenkiintoisesta ja opettavaisesta kesästä!

Katso Helen-konsernin avoimet työpaikat

Lue lisää aiheesta

Vastuullisuus