Uutinen / 9.5.2019

Sopimusehdot uusiutuvat

Helen Sähköverkko ottaa käyttöön uudistetut, alan yleiset Energiateollisuus ry:n suosittelemat verkkopalveluehdot ja liittymisehdot.

Uudet sopimukseen liittyvät ehdot (verkkopalveluehdot VPE 2019 ja sähköverkon liittymisehdot LE2019) sekä tarkempi kuvaus muutoksista löytyy kohdasta Hinnastot. Sopimusehtojen päivitys ei vaadi asiakkaalta mitään toimenpiteitä.

Uudet sopimusehdot tulevat voimaan 1.7.2019 alkaen vanhoille asiakkaille ja 17.5.2019 alkaen uusille asiakkaille. Muutoksen perusteena on olosuhteiden olennainen muutos, vanhentuneiden sopimus- tai hinnoittelujärjestelyjen uudistaminen ja energian säästämiseksi tarpeellisten toimenpiteiden toteuttaminen.

Verkkopalvelu- ja liittymisehtoihin on tehty rakenteellinen muutos, jossa erillisistä tuotannon ehdoista (TLE ja TVPE) luovutaan ja asiat on sisällytetty uusiin ehtoihin. Ehdoissa myös huomioidaan eurooppalaisten verkkosääntöjen teknisten vaatimusten voimaantulo 2019 aikana. Lisäksi ehtoihin on tehty tarkennuksia ja viranomaisten edellyttämiä muutoksia.