Häiriötiedote / 23.7.2018

Katajanokan harvinainen sähkökatko on päättynyt

Helsingin Katajanokalla maanantai-iltapäivänä 23.7.2018 alkanut sähkökatko on päättynyt, kun vikaantunut keskijännitekaapeli saatiin korjattua ja sähköt palautettua kaikille asiakkaille. Sähkökatko oli Helsingin mittapuulla poikkeuksellisen pitkä.

Kyseessä oli Helsingin sähköverkossa poikkeuksellinen tilanne, jossa keskijänniteverkossa ilmeni samanaikaisesti kaksi vikaa. Illan ja yön tunteina toinen viottuneista kohdista saatiin paikallistettua, kaivettua esiin ja korjattua, minkä jälkeen sähköt palautettiin kaikille asiakkaille.

Toisen vikaantuneen kohdan paikannus on parhaillaan käynnissä ja se korjataan tiistaina aikana. Tämä ei enää vaikuta sähkönjakeluun, kun sähköä saadaan siirrettyä korjatun reitin kautta.

Katajanokan sähkökatko alkoi maanantaina 23.7. noin klo 13.30 ja vian selvitystyöt aloitettiin välittömästi. Sähkökatko koski enimmillään yli 600 asiakasta, mutta sen laajuutta saatiin illan aikana rajattua väliaikaisin kytkennöin alle 473 asiakkaaseen. Sähköt saatiin palautettua kaikille asiakkaille 24.7.klo 01.23.

Helsingissä keskimäärin puolen tunnin katko kymmenessä vuodessa

Pitkät sähkökatkot ovat Helsingin alueella erittäin harvinaisia. Keskimäärin helsinkiläinen kokee puolen tunnin sähkökatkon vain joka kymmenes vuosi.

Helsingin sähkönverkko on rakennettu rengasmaisesti, jolloin vikatilanteessa sähköt voidaan useimmiten kytkeä toista reittiä. Katajanokalla sattuneessa vikatilanteessa se ei ollut mahdollista, kun kyseessä oli kaksi samanaikaista vikaa saman alueen keskijänniteverkossa.

Helen Sähköverkko pahoittelee sähkökatkosta aiheutunutta haittaa.