Uutinen / 18.3.2024

Helen Sähköverkko jättää veloittamatta verkkopalvelumaksut huhti- ja toukokuulta - sähkölämmittäjälle noin sata euroa säästöä

Helen Sähköverkon asiakkaat saavat tavanomaista pienemmät laskut huhti- ja toukokuulta, kun jätämme veloittamatta verkkopalvelumaksut näiltä kuukausilta. Asiakkaat maksavat huhti- ja toukokuulta vain kulutukseen perustuvan sähköveron.  

Helen Sähköverkon kulut alenivat merkittävästi vuonna 2023, kun kantaverkkoyhtiö Fingrid jätti perimättä osan kantaverkkomaksuista. Lisäksi säästöjä tuli onnistuneesta häviösähkön hankinnasta. Nämä mahdollistavat kahden kuukauden maksujen jättämisen veloittamatta. Tyypilliselle kerrostaloasukkaalle tämä tarkoittaa 25 euron ja sähkölämmittäjälle noin 90 euron säästöä. Asiakkaiden laskuilla tämä näkyy touko-elokuun välillä, riippuen asiakkaan laskutusrytmistä. 

– Tavoitteemme on säilyttää Helsingin edulliset verkkopalvelumaksut muihin Euroopan pääkaupunkeihin verrattuna myös jatkossa, vaikka yhteiskunnan sähköistyminen vaatii merkittäviä investointeja sähköverkkoon, kertoo Helen Sähköverkon toimitusjohtaja Markus Lehtonen.

Sähköverkot mahdollistavat vihreän siirtymän

Sähköverkot ovat keskeisessä roolissa kestävään energiajärjestelmään siirtymisessä. Lämmöntuotanto, joka nojaa entistä enemmän lämpöpumppuihin ja sähkökattiloihin, vaatii laajoja muutoksia ja investointeja sähköverkkoon. Samalla sähkönkulutus lisääntyy vihreän siirtymän seurauksena muun muassa liikenteen sähköistyessä. Helen Sähköverkko on sitoutunut vastaamaan näihin haasteisiin ja varmistamaan, että sähköverkko on valmis tulevaisuuden tarpeisiin.

Aiomme investoida seuraavan kymmenen vuoden aikana noin 400 miljoonaa euroa Helsingin sähköverkkoon. Investoinnit kohdistuvat kaupungin sähköverkon laajentamiseen ja ikääntyvän sähköverkon uusimiseen sähköverkon luotettavuuden ylläpitämiseksi. Vahvan sähköverkon avulla voimme varmistaa, että vihreä siirtymä saa tarvitsemansa energian, helsinkiläisten arki sujuu ja yhteiskunta pysyy käynnissä.

Helsingin sähkönkulutuksen kasvua ajaa uudisrakentaminen, liikenteen sähköistyminen ja erityisesti lämmityksen sähköistyminen.

Verkkopalveluiden ostovoimakorjattu hinta eurooppalaisissa pääkaupungeissa ilman veroja. Lähde: VaasaETT