Uutinen / 1.12.2021

Uusi sähkönkulutuksen raportointipalvelu Oma Helen

Paljonko omassa kodissa kului sähköä viime kuussa tai vastaavana ajankohtana viime vuonna? Se on helppo tarkistaa verkkoyhtiön tarjoamasta raportointipalvelusta. Helen Sähköverkon uusi raportointipalvelu kertoo kodin kulutuksen ja sieltä voi tarkistaa laskut sekä sopimusasiat.

Helen Sähköverkko on ottanut käyttöön uuden Oma Helen -raportointipalvelun. Oma Helenin kautta helsinkiläiset sähköverkon asiakkaat voivat tarkastella oman sähkön käyttöpaikkansa kulutusta, katsoa verkkopalvelulaskuja sekä tarkistaa sopimusasiat kuntoon. Raportointipalvelussa voi myös helposti vertailla sähkönkulutustietoja edelliseen vuoteen. Lämpötilatieto auttaa miettimään syitä muuttuneelle sähkönkulutukselle. Varsinkin sähkölämmitteisissä taloissa sähkönkulutus on hyvin riippuvaista ulkolämpötilasta: Mitä kylmempi ulkoilma, sitä enemmän sähköä kuluu.

Verkkoyhtiön sähkömittarit mittaavat kodin tai muun sähkön käyttöpaikan kulutuksen tunneittain. Sähkömittareiden tiedot siirtyvät kerran vuorokaudessa Oma Helen-raportointipalveluun. Asiakas voi siis tarkastella raportointipalvelun kautta jopa eilisen päivän sähkönkulutustietoja.

Oma Helen graafi.jpg

Kuva. Oma Helen raportointipalvelun kautta voi tarkastella omaa sähkönkulutusta jopa tuntitasolla.

Oma Helen-palveluun tunnistaudutaan ensimmäisellä kerralla pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen kirjautuminen on helppoa itse luotujen tunnusten avulla.

Sähköverkon asiakkaille käytössä on selainpohjainen Oma Helen-palvelu. Sähkön myyntiyhtiö Helen Oy:n asiakkaat voivat käyttää sekä selainpohjaista Oma Heleniä, että mobiilisovellusta.

Oma Helen raportointipalvelu