Uutinen / 10.11.2021

Asiakkaille tekstiviesti sähkökatkosta

Helsingissä on laajennettu tapaa viestiä sähkökatkoista. Helen Sähköverkon tekstiviestipalvelun avulla asiakas saa tiedon oman käyttöpaikkansa sähkökatkosta.

Tekstiviestipalvelu on ollut saatavilla vapaaehtoisesti asiakkaille jo useamman vuoden. Nyt tekstiviestipalvelun käyttö laajentuu koskemaan kaikkia helsinkiläisiä asiakkaita.

Sähkökatkot ovat Helsingissä erittäin harvinaisia, mutta niitä kuitenkin sattuu ja tapahtuu. Sähkökatkon vaikutukset näkyvät arjessa välittömästi, minkä takia Helen Sähköverkko parantaa sähkökatkoihin liittyvää tiedottamista. Jatkossa Helen Sähköverkko lähettää tekstiviestin häiriön alkamisesta ja päättymisestä kaikille asiakkaille, jotka ovat sähkökatkon piirissä. Puhelinnumerot tekstiviestipalveluun on poimittu Helen Sähköverkon asiakastietojärjestelmästä.

Tekstiviestipalvelu toimii lähtökohtaisesti yhteen puhelinnumeroon. Palvelun voi tilata myös useampaan puhelinnumeroon, kuten perheenjäsenille tai yrityksen edustajille. Myös palvelun peruminen on mahdollista. Lisätietoja palvelun perumisesta tai palvelun tilaamisesta useampiin puhelinnumeroihin löytyy täältä.

Aktiivista viestintää sähkökatkoista

Tekstiviestipalvelun lisäksi Helen Sähköverkko tiedottaa sähkökatkosta ja korjaustoimien edistymisestä nettisivuilla ja Twitter-tilillä @helsahkoverkko. Kannattaa laittaa Twitter seurantaan!

Valtakunnallista sähkökatkotilannetta voi seurata Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.