Miten palvelemme kerrostaloasukkaita?

Oletko muuttamassa Helsinkiin tai Helsingin alueella? Mietitkö mitä sähkösopimuksia sinun on tehtävä ja kenen kanssa? Mistä voit seurata sähkönkulutustasi? Sähkösopimuksiin liittyvissä asioissa auttaa sähkönmyyjäsi. Me Helen Sähköverkolla autamme, kun asiasi koskee sähkön siirtoa, sähkön kulutuksen mittausta, sähköliittymää tai verkkopalvelusopimusta.

Muuttaessasi Helsingin alueella

Ole yhteydessä valitsemaasi sähkönmyyjään, jonka kanssa haluat tehdä sähkösopimuksen, kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa muutosta meille Helen Sähköverkolle, sillä saamme tiedon sähkönmyyjältäsi verkkopalvelusopimuksen tekemiseen. Lähetämme sinulle vahvistuksen verkkopalvelusopimuksesta.

Energiaviraston ylläpitämässä palvelussa voit vertailla sähkönmyyjien hintoja osoitteessa sahkonhinta.fi.

Kun muutat pois asunnosta, ilmoita sopimuksen päättämisestä sähkönmyyjällesi.

Ilmoitus sähkökatkoista

Sähkökatko voi sattua eri syistä ja milloin tahansa. Ei kuitenkaan syytä huoleen. Valvomme sähköverkkoa ympärivuorokautisesti ja aloitamme vianselvityksen sekä sähköjen palauttamisen välittömästi. Voit tilata maksuttoman tekstiviesti-ilmoituksen sähkökatkosta.

Tilaa tekstiviesti-ilmoitukset täältä

Sähkönkulutuksen seuranta

Digitaalisesta palvelustamme voit seurata sähkönkulutustasi tunnin, päivän, viikon, kuukauden tai vuoden ajalta – silloin kun sinulle sopii parhaiten! Katso ohjeet sähkönkulutuksen seurantaan.

Siirry sivulle

Termit tutuiksi

Sähköliittymä? Käyttöpaikka? Sähkösopimus? Jos termit eivät ole sinulle vielä tuttuja, auttaa alla oleva kuva ymmärtämään enemmän.

Sähköliittymälle tehdään liittymissopimus, jossa sovitaan liittämisen yksityiskohdista, kuten pääsulakkeen koosta, toimitusajasta, liittymispisteen paikasta ja liittymismaksusta.

  • Kerros- ja rivitaloissa liittymän omistaa taloyhtiö tai kiinteistön omistaja.
  • Yksittäisillä asunnoilla ei ole omia liittymissopimuksia.

Sähköliittymän alla on käyttöpaikka tai -paikkoja, kuten kerrostaloasunnot tai muut tilat, joiden sähkökulutusta mitataan mittarilla. Käyttöpaikkaan, eli esimerkiksi yksittäiseen asuntoon, asiakas tekee sähkösopimuksen valitsemansa sähkönmyyjän kanssa sähkönkäytön aloittamiseksi.

  • Sähkönmyyjä ilmoittaa tehdystä sähkösopimuksesta verkkoyhtiölle, joka tekee samalle käyttöpaikalle automaattisesti verkkopalvelusopimuksen. Sopimuksella sovitaan sähkönjakelusta ja sähköverkkopalveluista käyttöpaikalle.