Uutinen / 5.7.2021

Fi-Nergyn asiakkailta sähköntoimitus katkeaa 6.7.2021

Energiavirasto tiedotti 11.6.2021, että sähkön myyntiyhtiö, Fi-Nergy Voima Oy:n toiminta Suomessa on päättynyt. Verkkoyhtiöt velvoitetaan (SML102§) myyjän toiminnan loppuessa ottamaan vastattavakseen yhtiön asiakkaille sähkön toimituksen jakeluverkkoalueellaan vähintään kolmen viikon ajaksi. Tänä aikana asiakkaiden on pitänyt tehdä uusi sopimus haluamansa sähkönmyyjän kanssa.

Helen Sähköverkko on tavoitellut asiakkaita kolmen viikon ajan perinteisin kirjein, sähköpostein, tekstiviestein ja soittamalla. Tavoitteemme oli, että yhdenkään asiakkaan sähköntoimitusta ei olisi tarvetta keskeyttää puuttuvan sähkön myyntisopimuksen vuoksi. Valitettavasti tähän ei päästy ja Helen Sähköverkko joutuu katkaisemaan sähköt n. 100 käyttöpaikalta, joilla ei ole voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta tiistaina 6.7.2021.

Helen Sähköverkon asiakaspalvelu voi kytkeä sähköt etäyhteyksin heti päälle, kun asiakkaalla on uusi sähkönmyyntisopimus voimassa. Tässä tilanteessa kannattaa olla yhteyksissä asiakaspalveluumme puh. 09 617 8090.

Tilanne on valitettava asiakkaiden kannalta, mutta onneksi sähkönmyyjän toiminnan loppuminen on poikkeuksellista Suomen sähkömarkkinoilla. Helen Sähköverkko laskuttaa verkkopalvelumaksujen lisäksi kolmen viikon siirtymäkauden aikaisesta sähkön toimituksesta veloittamalla sähköstä toimitusvelvollisen sähkönmyyjän, Helen Oy:n hinnaston perussähkötuotteen myyntihinnan 6,99c/kWh sekä perusmaksua 3,84 €/kk.