Uutinen / 16.11.2018

Käyttöönottotestejä Myllypuron sähköasemalla 19.-20.11.2018

Parannamme sähköverkon luotettavuutta Myllypurossa ja sen lähialueilla.

Teemme Myllypuron sähköasemalla maanantain 19.11. ja tiistain 20.11. välisenä yönä klo 23.00–03.00 vianhallintalaitteiston käyttöönottotestejä. Testejä jatketaan tarpeen mukaan seuraavana yönä samaan kellonaikaan.

Varotoimenpiteistä huolimatta työ saattaa aiheuttaa hetkellisiä sähkökatkoksia seuraavilla alueilla: Myllypuro, Kurkimäki, Kivikko, Vesala, Kontula, Mellunmäki, Puotila ja Puotinharju.

Vianhallintalaitteiston käyttöönoton jälkeen sähkönjakelukeskeytykset alueella vähenevät entisestään ja sähkön toimitusvarmuus tulee olemaan entistä parempi. Käyttöönottotestaukseen liittyy hallittu sähköverkon rasituskoe, jonka kunnossa olevan sähköverkon tulee kestää. Testin aikana on mahdollista, että vikatilanteessa joudutaan sähkö kytkemään hetkellisesti pois osasta edellä mainituilla alueilla. Testiajankohtina ylläpidetään kohotettua vianselvitysvalmiutta.

Mahdolliset sähkökatkot ovat hetkellisiä ja kytkemme sähköt päälle mahdollisimman pikaisesti. Asukkaiden ei tarvitse tehdä mitään erillisiä toimenpiteitä.

Pahoittelemme mahdollista häiriötä, mutta olemme tekemässä välttämätöntä hyvää. Testien jälkeen et toivottavasti kuule meistä mitään, ja silloin kaikki sujuu taas niin kuin pitääkin.

Luotettavaa sähkönsiirtoa

Vianhallintalaitteisto toimii keskijänniteverkon yleisimmässä vikatilanteessa, yhden vaihejohtimen rikkoutuessa (ns. maasulku). Sähkönsiirtoa jatketaan vikaantuneella kaapelilla, kunnes asiakkaiden sähkönsyötöt on järjestetty toista reittiä pitkin ja vikapaikka on kytketty irti. Vianhallintalaitteisto on toiminut seitsemän kertaa pelkästään tänä vuonna, mikä tarkoittaa, että n. 5 000 asiakasta on välttynyt tunnin mittaiselta sähkökatkolta.

Myllypuro on viimeinen sähköasema Helsingissä, mistä vianhallintalaitteisto on puuttunut. Investoinnit vianhallintalaitteistoihin ovat yksi keino siihen, että helsinkiläiset voivat nauttia yhdestä maailman luotettavimmista sähköverkoista. Keskimäärin helsinkiläinen kokee puolen tunnin sähkökatkon vain joka kymmenes vuosi.

 

Päivitys 20.11.: Testaukset on suoritettu ja järjestelmä otetaan käyttöön lähiaikoina.