Uutinen / 23.10.2017

Puustoa karsitaan sähkölinjojen läheisyydestä Helsingissä

Parannamme sähkönjakelun luotettavuutta ja turvallisuutta karsimalla puustoa sähkölinjojen läheisyydestä yhteensä noin 100 kilometrin matkalta talvikauden 2017–2018 aikana.

Karsinnat alkavat Itä-Helsingistä Itäväylän eteläpuolelta Kulosaaren ja Salmenkallion väliseltä alueelta lokakuussa 2017 ja kestävät aina joulukuun 2017 loppuun. Joulukuun 2017 ja helmikuun 2018 väliseksi ajaksi karsinnat siirtyvät Keski- ja Pohjois-Helsinkiin Itäväylän ja Vantaanjoen väliselle alueelle. Helmikuun 2018 ja huhtikuun 2018 välisenä aikana puustoa karsitaan läntisessä ja eteläisessä Helsingissä. Alue rajoittuu idässä Vantaanjokeen, lännessä ja etelässä kaupungin rajoihin.

Johtojen ympäriltä poistetaan oksat ja puunrungot siten, etteivät ne vahingoita johtoja. Myös oksat johtojen päältä poistetaan, jotta ne eivät lumikuorman vaikutuksesta taivu johtojen päälle. Oksia karsitaan myös liittymisjohtojen läheisyydestä ja asukkaiden tonteilta.

Helen Sähköverkon karsinnat toteuttaa Suomen Energia-Urakointi yhteistyössä ammattitaitoisten metsureiden kanssa.

Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä, mutta olemme tekemässä välttämätöntä hyvää – varmistamassa, että elämä kaupungissa sähkönjakelun suhteen sujuu jatkossakin luotettavasti ja katkoksitta.