Uutinen / 13.1.2017

Käyttöönottotestejä Suurmetsän sähköasemalla 16.-17.1.

Parannamme sähköverkon luotettavuutta Suurmetsän ja Malmin alueella.

Teemme Suurmetsän sähköasemalla automaattiseen vianhallintaan liittyvän laitteiston käyttöönottotestejä maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 23.00–03.00.

Varotoimenpiteistä huolimatta työ saattaa aiheuttaa hetkellisiä sähkökatkoksia seuraavilla alueilla: Jakomäki, Malmin lentokenttä, Ala-Malmi, Tattariharju, Kivikko, Heikinlaakso, Vesala, Pihlajanmäki, Tapanila ja Puistola.

Vianhallintalaitteiston käyttöönoton jälkeen sähkönjakelukeskeytykset alueella vähenevät entisestään ja sähkön toimitusvarmuus tulee olemaan entistä parempi. Käyttöönottotestaukseen liittyy hallittu sähköverkon rasituskoe, jonka kunnossa olevan sähköverkon tulee kestää. Testin aikana on mahdollista, että vikatilanteessa joudutaan sähkö kytkemään hetkellisesti pois osasta edellä mainituilla alueilla. Testiajankohtina ylläpidetään kohotettua vianselvitysvalmiutta.

Mahdolliset sähkökatkot ovat hetkellisiä ja kytkemme sähköt päälle mahdollisimman pikaisesti. Asukkaiden ei tarvitse tehdä mitään erillisiä toimenpiteitä.

Pahoittelemme mahdollista häiriötä, mutta olemme tekemässä välttämätöntä hyvää. Tiistaiyön jälkeen et toivottavasti kuule meistä mitään, ja silloin kaikki sujuu taas niin kuin pitääkin.

 

Päivitys 17.1.: Testit onnistuivat hyvin ja asiakkaille ei tullut sähkökatkoja. Uusi laitteisto on käytössä ja alueen asukkaat saavat nauttia paremmasta sähköverkon luotettavuudesta!  Tiistai-keskiviikkoyön välistä varapäivää ei tarvita.