Työmaat

Siirrämme sähköä ja varmistamme että sähköverkko toimii aina ja kaikissa olosuhteissa. Säilyttääksemme huippuluokan luotettavuuden, rakennamme uutta ja korvaamme olemassa olevaa sähköverkkoa.

Sähköverkkotyömaat Helsingissä

Karttapalvelustamme näet sähköverkkotyömaat Helsingissä. Klikkaamalla työmaata, saat lisätietoja yhteyshenkilöistä.

Siirry karttapalveluun

Helen Sähköverkon työmaat

Usein kysyttyä työmaista

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Yleensä sähköverkon työmaat ovat kohtuullisen laajoja kokonaisuuksia ja niissä asennetaan huomattava määrä uusia kaapeleita. Maanrakennustyön minimoiseksi on monessa kohtaa kaupunkia sähköverkon rakentamiseen varauduttu ennalta asentamalla muiden kadunrakennustöiden yhteydessä pelkät kaapeleiden muoviset suojaputket. Sähköverkon työmaissa kaivetaan kaapelireitin taitepisteisiin ”vetomontut” joiden kautta kaapelit vedetään suojaputkiin.

Niissä kohteissa missä joudumme kaivamaan koko kadun auki, kaivamme suojaputket ja peitämme kadun mahdollisimman nopeasti. Joudumme jättämään kaapeleiden vedon vuoksi kaivantoja auki, jotta uudet kaapelit voidaan liittää olemassa olevaan verkkoon.

Joudumme puntaroimaan monia asioita työmaiden suunnittelussa. Heinäkuussa autoliikennettä on vähiten, joten se on otollinen aika liikenteellisesti hankalissa kohteissa. Yleisesti voidaan todeta, että työmaan ajoitus on asia, jota on vaikea saada kaikkia miellyttäväksi. Lähialueen asukkaille työmaa aiheuttaa melua ja kulkuvaikeuksia, työmatkalaisten matkanteko hidastuu, vuodenajat asettavat omat haasteensa sekä urakoitsijoiden resursseja pyritään jakamaan tasaisesti ympäri vuotta.
Keskusta-alueella tehtävistä sähköverkkotöistä voi todeta, että työt edistyvät hitaammin kuin esikaupunkialueilla mm. seuraavien syiden vuoksi:
• Erilaisten katukiveyksien poisto vie enemmän aikaa kuin asfaltin.
• Kaivutöiden työaikaa rajoitetaan ajoneuvoliikenteen vuoksi ruuhka-aikoina.
• Kaivutöiden suorittaminen on hitaampaa, koska katujen alla on olemassa olevaa infraa hyvin paljon ja uusien kaapelireittien sijoittaminen välillä haastavaa. Lisäksi kaduilla saattaa olla myös katulämmityksiä.

 

Pyrimme yhteisiin rakennuskokonaisuuksiin kaupungin eri infratoimittajien kanssa, ja usein näin tapahtuukin. Valitettavasti tämä ei aina ole mahdollista, kaikkien toimijoiden tarpeet eivät ole selvillä, kun suunnittelemme työmaitamme.

Talvisin emme voi tehdä asfaltointia tai viheristutuksia. Hoidamme talviajan työmaat kuntoon Helsingin kaupungin Rakennusviraston ohjeistuksen mukaisesti toukokuun loppuun mennessä.