Sähkökatkot

  • Sähköverkossa kaikki hyvin. Vikatilanteessa tiedotamme sähkökatkoista mahdollisimman pikaisesti.

Aiemmat häiriötiedotteet

 

TILAA TEKSTIVIESTI SÄHKÖKATKOISTA

Tilaa tekstiviesti >

 

VIKAILMOITUSNUMERO*

Vain Helsingin alueella, maksuton

08001 80808

*Numerossa on nauhoite, jossa kerrotaan häiriön vaikutusalue ja kesto. Nauhoite ottaa kerralla vastaan 210 puhelua. Sähkön jakelusta Helsingin alueella vastaa Helen Sähköverkko Oy


Sähkökatkot kartalla

Tämä kartta sisältää sähkökatkot Helsingissä. Koko maan sähkökatkot näytetään Energiateollisuuden kartassa.

Jos kartta ei näy, avaa Helsingin sähkökatkokartta uudessa ikkunassa.

Varaudu sähkökatkoon

VARAA KOTIISI VÄHINTÄÄN SEURAAVAT TAVARAT PIDEMPIEN SÄHKÖKATKOJEN VARALLE

Helsingin alueella sähköverkko on kaapeloitu maan alle, muutamia suurjännitelinjoja lukuun ottamatta. Kaupunkiolosuhteissa esimerkiksi maankaivutyöt tai sähköverkon tekniset viat voivat katkaista sähköt alueeltasi.

  • Taskulamppu ja paristoja. Kynttilät ja tulitikut ajavat saman asian.
  • Paristo- tai akkukäyttöinen radio, josta voit kuunnella tiedotteita. Autossa oleva radio toimii myös.
  • Polttopuita, jos kotona on takka tai muu tulisija. Sähkökatkon aikana myös kaukolämmön jakelussa voi esiintyä katkoksia.
  • Juomavettä ja ruokaa, jonka valmistus ei vaadi sähköä
  • Käteistä rahaa. Sähkökatkon aikana pankkiautomaatit eivät toimi ja kortilla maksu ei onnistu

Tietokoneelle ja muille herkille kodin sähkölaitteille voi hankkia UPS-laitteen, joka suodattaa jännitteen häiriöt sekä mahdollistaa tietojen tallentamisen ja koneen turvallisen alasajon sähkökatkon aikana.

Kodin kylmälaitteita, jääkaappia ja pakastinta, ei kannata sähkökatkon aikana turhaan avata. Laitteiden kylmäsäilytyskyky on laiteriippuvaista. Jääkaappi säilyttää ruuat viileänä joitakin tunteja ilman sähköä, uusimmat pakastimet jopa vuorokauden.

AJANTASAISTA TIETOA NETISTÄ

Sähkökatkosta ei tarvitse huolestua. Helen Sähköverkko huolehtii sähköverkosta ympärivuorokautisesti ja aloittaa vianselvityksen sekä sähköjen palauttamisen välittömästi.

Sähkökatkoon liittyviä tiedotteita voit seurata tältä sivustolta, Twitter -tililtämme sekä radiosta. Karttapalvelustamme näet ajantasaisen tiedon sähkökatkoista Helsingin alueella. Koko Suomen tilanteen näet Energiateollisuuden julkaisemasta sähkökatkokartasta.

Helen Sähköverkon vikapalvelunumero 08001 80808 päivystää ympäri vuorokauden. Laajoissa sähkökatkoissa numero voi ruuhkautua, ja kuulet tällöin ajankohtaisen tiedotteen. Muistathan varmistaa, että myös naapureillasi ja lähimmäisilläsi on kaikki hyvin!