Tilaa sähköliittymä pientaloon

Jos olet rakentamassa taloa, tarvitset sähköliittymän paikallisesta sähköverkkoyhtiöstä. Sähköliittymän tilaaminen on ajankohtaista usein jo rakentamisen alkuvaiheessa, heti kun olet saanut rakennusluvan. Helsingissä sähköliittymät toimittaa Helen Sähköverkko. Voit tilata liittymän tonttiosuuden rakentamisen joko omalta sähköurakoitsijalta tai Helen Sähköverkon sopimusurakoitsijalta.

Sähköliittymä pientaloon

Suunnittele talosi sähköurakoitsijan ja -suunnittelijan kanssa kiinteistösi sähköt. Valitkaa yhdessä pääsulakekoko, jonka talosi tarvitsee. Saat Helen Sähköverkolta tiedon mihin kohtaan tontillesi liittymä rakennetaan sähköverkosta. Tarvitset sähkösuunnitelmia jo tonttisi maanrakennustöiden yhteydessä.

Liittymismaksu
2 750,00 - 4 300,00 € (alv.24%)

Pääsulakkeen koko
25 A - 63 A

Tilaa nyt

Kuinka liittymän tilaus etenee?

Tee liittymätilaus
Tee tilaus sähköliittymästä asiointipalvelun kautta. Toimita tilauksen yhteydessä sähkösuunnitelmat kiinteistösi sähköliittymästä. Lue alta tiedot, joita tarvitset tilauksen täyttämiseen.

Allekirjoita liittymissopimus
Helen Sähköverkko hyväksyy tilauksen ja solmii liittymissopimuksen kanssasi. Allekirjoita liittymissopimus asiointipalvelussa.

Sovi käyttöönottoajankohta
Ilmoita Helen Sähköverkolle toivottu käyttöönottoajankohta.

Sovi rakentamiseen liittyvät yksityiskohdat
Helen Sähköverkon edustaja ottaa sinuun tai edustajaasi yhteyttä ja sopii liittymän rakentamiseen liittyvistä yksityiskohdista.

Tee sähkösopimus
Tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa.

Mittaroinnin tilaus (urakoitsija tekee)
Talosi sähköasennukset tehnyt sähköurakoitsija tilaa mittaroinnin. Mittarointi voidaan tehdä, kun mittaroitavaan keskukseen on kytketty sähköt ja käyttöpaikalle on tehty sähkösopimus.

Liittymä on valms
Sähkönkäyttö voi alkaa!

Mitä tietoja tarvitsen tilaukseen?

  • Liitettävän kiinteistön kiinteistötunnus
  • Pääsulakkeen koko (kysy sähkösuunnittelijaltasi tai urakoitsijaltasi)
  • Sähköurakoitsijan yhteystiedot (voit toimittaa tiedot myös myöhemmin)
  • Asemapiirustus, johon on merkitty pääkeskuksen sijainti
  • Hallinnanjakosopimus, jos tontti on jaettu