Sähköauton latauspisteet

Sähköautojen latauspisteet yleistyvät kodeissa. Jos latauspisteen hankinta on sinulle ajankohtaista, kannattaa hetken pohtia omaa lataustarvetta. 

Sopivan latausratkaisun valinta

Sähköauton lataaminen kotona on hyvä hoitaa turvallisesti ja järkevästi. Sopivan latauslaitteen valinta kotiin voi tuntua hankalalta ja lataamiseen liittyy monia huomioon otettavia asioita. Kannattaa hetken pohtia minkälainen oma lataustarve on ja mikä olisi hyvä sijainti latauspisteelle. Etsi sen jälkeen latauslaitteisiin perehtynyt sähköurakoitsija, jonka kanssa kartoitat kotiisi soveltuvan latausratkaisun. Sähköurakoitsijasi tekee tarvittavat luvanvaraiset sähköasennustyöt ja varmistaa laitteen soveltuvuuden kiinteistösi sähköihin.

HSV_Sahkoauton-latauspiste-perhe_524x308px.jpg

HSV_Sahkoauton-latauspisteet_524x308px.jpg

Käytännön asiat kuntoon

Voit tarvita latauspisteesi suunnitteluun omat sähkönkulutustietosi, jotka saat kätevästi Helen Sähköverkon digitaalisesta palvelusta. Jos sähköurakoitsijasi kanssa toteatte, ettei latauspisteen tarvitsemaa tehoa ole saatavilla nykyisistä sähköistäsi, voit tarvita suuremman sähköliittymän. Liittymän tehokapasiteetin tilaaminen onnistuu vaivattomasti tilaamalla Liittymän pääsulakkeen muutos. Sähköurakoitsijasi pystyy kartoittamaan tarpeesi täyttävät vaihtoehdot.