Tilaa sähköliittymä

Tilaamalla sähköliittymän kohteesi liitetään Helsingin alueella Helen Sähköverkon ylläpitämään jakeluverkkoon.

Tilaa sähköliittymä

Sähköliittymän tilaaminen

Sähköliittymä tilataan sähköisen tilauspalvelun kautta. Tämän jälkeen kaikki asiointi hoidetaan sähköisessä palvelussa

  • Allekirjoita liittymissopimus
  • Ilmoita toivottu käyttöönottopäivä ja sähköurakoitsijan yhteystiedot rakennuttamisen yhteydenottolomakkeella
  • Huolehdi mittauskeskuksen ja tonttiosuuden liittymiskaapelin tilaamisesta omalta sähköurakoitsijaltasi
  • Huolehdi, että sähköurakoitsijasi tilaa sähkömittarin käyttöpaikallesi

Tilauksen yhteydessä sähköpostiisi toimitetaan käyttäjätunnus ja salasana. Näiden avulla voit kirjautua sisään tilauspalveluumme. Palvelussa voit seurata tilauksen etenemistä ja tarvittaessa täydentää tilaustasi.

Tilauksen alussa on kerrottu tarvittavat dokumentit, jotka täytyy toimittaa Helen Sähköverkolle. Ilman liitteitä tilausta ei voida käsitellä eteenpäin. Liitteet voi toimittaa myös jälkikäteen, joko tilauspalvelumme kautta tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Sähköliittymien sopimusmuutokset

Sähköliittymää voidaan päivittää käyttötarpeen muuttuessa. Muutoksista ei tehdä uutta liittymätilausta, vaan erillinen muutostilaus.

Sopimuksen muutostöitä ovat:

  • pääsulakekoon muutokset,
  • sähköliittymän ylläpitosopimukset

Mikäli tarvitset sopimuksiin muutoksia, ole yhteydessä Helen Sähköverkon verkkopalveluun, joko puhelimitse 09 617 8086 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

SÄHKÖVERKON MUUTOSTYÖT

Sähköverkon kaikki muutostyöt tilataan sähköisen asiointipalvelun kautta. Muutostöitä ovat mm. sähköliittymän ja rakennusaikaisen sähköliittymän purkutyöt, pienjänniteliittymien kytkennät ja katkaisut sekä yleisten alueiden kaapelisiirrot.

Mikäli olet saanut yleisten alueiden kaapelisiirtoja koskevan kustannusarvion ennakkoon, tee tilaus oheisen linkin kautta ja lisää saadut kustannusarviot tilauksen yhteyteen. Sähköliittymien purkutyöt ovat ilmaisia. Kaikista tilauksista kerätään laskutustiedot.

Kannattaa huomioida, että työn suorituspäivään vaikuttaa työn laajuus. Mikäli työhön liittyy kaivutyötä yleisillä alueilla, voidaan työ toteuttaa aikaisintaan neljän viikon kuluttua tilauksen hyväksymisestä.

Tilaa muutostyö 

Sähköliittymien omistajan vaihdot

Ilmoita omistajan vaihdosta

Jaa: