Näin liityt sähköverkkoon

Huolehdimme sähkönjakelusta Helsingissä. Lue alta ohjeet, kuinka pääset nauttimaan varmasta ja luotettavasta sähköverkostamme.

Liity Helen Sähköverkkoon

Liity sähköverkkoon

Uuden kodin rakentaminen tai tapahtuman järjestäminen on mittava projekti, johon kuuluu olennaisena osana myös sähköistäminen. Sähköliittymän toimittaa aina paikallinen jakeluverkkoyhtiö. Helen Sähköverkko Oy:n jakeluverkkoon voivat liittyä Helsingin alueella sijaitsevat kiinteistöt, lukuun ottamatta 1.1.2009 liitettyjä Sipoon liitosalueita.

Onnistunut sähköistäminen vaatii hyvää suunnittelua, toimivan toteutuksen sekä oikean kokoisen sähköliittymän. Sähköistämiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin.

Kuinka sähköverkkoon liitytään?

Yhteydenotto

1. Ohjeet

Ennen liittymistilausta pienjänniteliittyjien kannattaa tutustua rakentajan ohjeeseen. Sähkösuunnittelijoiden ja -urakoitsijoiden kannattaa lukea myös urakointiohjeet.

Hankesuunnitelma

2. Suunnittelu 

Suunnittelu kannattaa aloittaa heti, kun rakennuslupa-asiakirjat ovat kunnossa. On myös hyvä huomioida, että sähköä tarvitaan usein jo rakentamisen ensimmäisissä vaiheissa.

Sopimus

3 Liittymissopimus

Ennen rakennuksen liittämistä sähköverkkoon sinun tulee solmia liittymissopimus. Tarvitsemme sopimusta varten tarkat tiedot kohteen sijainnista ja pääsulakkeen koosta. Liittymän paikan määrittämisessä auttaa asemapiirros tai haja-asutusalueella esimerkiksi karttakopio.

Mittarointi

4 Sähköliittymä

Sähköliittymällä saat sähköä asuintalon tai liikekiinteistön jatkuvaa käyttöä varten.  Lyhytaikaiseen sähkötarpeeseen tarjoamme sähköä rakentajalle palvelua. Omakotitaloprojekteihin voi soveltua normaali sähköliittymä jo heti rakentamisen alusta alkaen. Sähköistämme myös tapahtumia Helsingin alueella. Tarvitsemasi sähköteho määrittää pääsulakekokosi. Tilaa sähköliittymä asiointipalvelumme kautta.

Rakentaminen

5. Asentaminen

Rakennuksen sähköistämiseksi tarvitaan TUKES:n hyväksymä sähköurakoitsija, joka asentaa mm. liittymiskaapelin kaapeliojaan ja mittauskeskuksen tontille. Sähköurakoitsija tilaa puolestasi sähkömittarin käyttöpaikallesi.

Sopimus

6. Sähkönmyyntisopimus

Sähköntoimituksen aloittaminen edellyttää sopimusta vapaasti valittavan sähkön myyjän kanssa. Sähkönmyyntisopimuksen solmimisen yhteydessä astuu voimaan myös verkkopalvelusopimus Helen Sähköverkon kanssa.

Jaa: