Suvilahden graffitiaita

Suvilahden graffitiaita avattiin maalaukselle 25.5. maalauskisan merkeissä.

Graffitiaidan avajaisissa kisattiin katutaiteessa

Yleisöäänestyksen ja 1000 euron palkinnon voitti Elisabeth Vesanto & Pia Iiramo. Ääniä annettiin lähes 700 kappaletta. Kilpailu kärkisijasta oli tiukkaa. Kilpailun toiseksi sekä 500 euron palkinnon saajaksi yleisö äänesti Konsta Ojalan, Alan Kuivasen & Antti Turun teoksen. Onnittelut voittajille!

Kilpailun voittanut teos

Kilpailun kaikki teokset

  

Trama

Electric.

   

Elisabeth Vesanto ja Pia Iiramo

Teos kertoo siitä, kuinka pienelläkin energialla voi saada aikaan suuren reaktion. Nykypäivän kiireiden keskellä moni tuhlaa energiansa turhaan stressaamiseen, josta ei lopuksi jää käteen mitään. Jokainen hetki on arvokas. Haluamme teoksellamme muistuttaa yhdessäolon ja positiivisen energian jakamisen tärkeydestä. Annetaan toisillemme virtaa!

    

Who Mans

Pidetään huolta siileistä, nuorisosta, vanhuksista sekä työmiehistä - ja naisista.

   

Konsta Ojala, Alan Kuivanen & Antti Turku

Die hard, work hard, play hard, spray hard.

    

The Diamonds Crew

Tuulivoimaa, mikrolevää ja sydämen energiaa.

    

Lacks

Äänestys päättyi 3.6.

Äänestyksen yhteydessä arvottiin museokortti itselle ja seuralaiselle. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

graffitiaita on avoin kaikille

Suvilahden alueella sijaitsee Helen Sähköverkon uusin, vuonna 2018 valmistunut sähköasema. Kalasataman sähköasemaa ympäröi graffitimaalaukseen suunniteltu metalliseinä, joka on sata metriä pitkä ja kolme metriä korkea.

Aita avattiin maalaukselle lauantaina 25.5. ja on tämän jälkeen jatkuvasti maalausten mukana muuttuva teos, johon jokainen on tervetullut osallistumaan.

Graffitiaita on osa Suvilahden alueella käynnistettyä muutosta, jonka tavoitteena on keskittää katutaide sille varattuihin paikkoihin ja pitää historiallisesti arvokkaat rakennukset vapaina maalista.

Lue lisää uutisesta

Suvilahden sähköaseman graffitiaita kartalla

pidämme huolta kaupunkilaisista

Helen Sähköverkko pitää huolen sähkön jakelusta helsinkiläisille. Meidän tehtävämme on siirtää sähköä ja varmistaa sähköverkon toimivuus aina ja kaikissa olosuhteissa. Kaupunkilaisten sähköstä huolehtimisen lisäksi meille on tärkeää huolehtia kaupunkikuvasta, esimerkiksi sähköasemamme on suunniteltu ympäristönäkökulmat huomioiden sekä osa muuntamoistamme ja jakokaapeistamme on maisemoitu erilaisten taideprojektien avulla.