Pientuotannon kehitys Helsingissä

Tutustu nyt muutokseen: Yhä useampi helsinkiläinen taloyhtiö, yritys ja omakotitaloasuja hyödyntää itse tuottamaansa energiaa. Pientuotantolaitoksen liittäminen Helen Sähköverkkoon on osa hankintaa ja asennustöitä.

Tuotannon kasvu 2018
x 2
Asennetun aurinkosähkötuotannon määrä lähes tuplaantui vuonna 2018.
Verkkoon syötetyn energian osuus tuotetusta
15 %
Suurin osa energiasta hyödynnetään suoraan asennuskohteessa.

Pientuotanto on selvässä kasvussa

Pientuotanto yhteensä, kWh / päivä

Zoomaus: paina ja valitse haluamasi ajanjakso

Lisätiedot: Luvut perustuvat Helen Sähköverkon mittarilukemiin. Suvilahden ja Kivikon aurinkovoimaloiden tuotot on jätetty tästä kuvasta pois, jolloin asukkaiden ja yritysten omiin kiinteistöihin asennuttaman pientuotannon kehitys on helppo todeta. Aaltomainen vaihtelu johtuu tuotannon luonteesta: merkittävä osa helsinkiläisestä pientuotannosta on aurinkoenergiaa, jonka tuotanto vaihtelee luontaisesti vuodenajan ja säätilan mukaan.


Aurinkopaneelit Helsingissä - Top 10 kaupunginosaa

Nimellisteho yhteensä, kWp / kaupunginosa

Kaupunginosa kWp
Mellunkylä* 901
Sörnäinen** 343
Länsisatama 326
Suutarila 230
Malmi 165
Hermanni 155
Viikki 106
Kaarela 105
Vartiokylä 100
Kamppi 87

*) Mellunkylässä sijaitsee Kivikon aurinkovoimala, jonka paneeleita kaupunkilaiset voivat vuokrata
**) Sörnäisissä sijaitsee Suvilahden aurinkovoimala, jonka paneeleita kaupunkilaiset voivat vuokrata

Lisätiedot: Luvut perustuvat Helen Sähköverkolle ilmoitettuihin aurinkosähköjärjestelmien nimellistehoihin. Nimellisteho kertoo aurinkosähköjärjestelmän laskennallisen enimmäistehon. Pientuotannon ei määritelmän puolesta tarvitse olla aurinkosähköä, mutta valtaosa helsinkiläisestä pientuotannosta on juuri sitä.


PIENTuotanto edellisen seitsemän päivän aikana

Pientuotanto yhteensä, kWh

Lisätiedot: Luvut perustuvat Helen Sähköverkon mittarilukemiin. Tiedot ilmestyvät muutaman päivän viiveellä. Aaltomainen vaihtelu johtuu tuotannon luonteesta: merkittävä osa helsinkiläisestä pientuotannosta on aurinkoenergiaa, jonka tuotanto vaihtelee luontaisesti vuodenajan ja säätilan mukaan.


MUISTA ILMOITUS VERKKOON LIITTYMISESTÄ

Meille on tärkeää seurata pientuotannon kehitystä. Jos aiot ryhtyä sähkön pientuottajaksi ja esim.aurinkopaneelikokonaisuutesi tullaan kytkemään verkkoon, muistathan ilmoittaa meille tästä. Seurannalla pyrimme myös vaikuttamaan asukkaiden turvallisuuteen: tuotantolaitoksen soveltuvuus, asianmukaiset standardit, sekä asennustyön laatu takaavat, ettei ikäviä yllätyksiä tule eteen.

Ilmoitus on ilmainen. Kannattaa pyytää sähköurakoitsijaasi tekemään ilmoitus, voit toki tehdä sen myös itse. Tee ilmoitus hyvissä ajoin ennen töiden  aloitusta.

Tutustu ohjeisiin

Jaa: